Tranzitfoglalkoztatási program zárult sikeresen Nyíregyházán 2019/05/31

A nyíregyházi Kalamáris Egyesület európai uniós támogatással tranzitfoglalkoztatási programot valósított meg Tiszavasváriban és Nyíregyházán. A 89,80 millió forintos vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően 51 álláskereső szerzett OKJ-s szakképesítést illetve szerzett munkatapasztalatot.

A 2018. január 1-én induló 17 hónapos projekt a tartósan álláskeresők szakképzettséghez jutását és munkatapasztalatszerzését segítette elő a tranzit foglalkoztatási programok módszereire és tapasztalataira építve. A bevont álláskeresőknek festő, mázoló, tapétázó; gépi forgácsoló; szakács és tisztítás-technológiai szakmunkás képesítések megszerzésére nyílt lehetőségük. A képzésekkel párhuzamosan a célcsoporttagok folyamatos mentori, pszicho-szociális támogatásban részesültek, illetve motivációs, kompetenciafejlesztő foglalkozásokon vettek részt.

A bevont 66 fő közül a festő, mázoló, tapétázó és a gépi forgácsoló képzést 9-9 fő, a szakács képzést 16 fő, a tisztítás-technológiai képzést 17 fő végezte el sikeresen. A képesítés megszerzését követően a projekt 2019. május 31-i zárásáig 15 fő helyezkedett el a nyílt munkaerőpiacon vagy vált önfoglalkoztatóvá.

A pályázat a GINOP-5.1.4-17 - Tranzitfoglalkoztatási programok támogatása támogatási felhívás keretében valósult meg. A projekt címe, kódszáma: A helyi munkaerőpiaci igényekre reagáló képzés és fejlesztés a szabolcsi térségben, GINOP-5.1.4-17-2017-00008

További információ kérhető:
Szécsi Szilvia, szakmai vezető

Készült a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával.