2015. február 12. - Debate show

Nyíregyháza Debreceni Egyetem OEC Egészségügyi Kar
Tegnap megtörtént a Debate Youth Line projektünk utolsó nagy programja a Thematic Debate Show. Sok mindent szeretnénk mondani, megmutatni róla, de a legfontosabb, hogy megköszönjük a résztvevők és a szervezésben segítők munkáját.
KÖSZÖNET tehát Birta Alíznak, Hegyes Dórának, Dezanove Jozefinának, Taskó Máténak, Bakos Marcinak, Rubóczki Bálintnak, Lukács Nándinak, Szakáts Lizának, Mészáros Gyurinak a vitában való részvételért!!!
Fehér Krisztinának, Pompár Áginak, Leskóné Borbély Zsuzsinak, Tóth-Kocsis Henriettának, Orosz Zolinak és, na jó Szilágyi Gábornak a háttérmunkáért!
És egy óriási kalaplengetés Szenes Zolinak, akit már meg is környékeztek a show-business-ből smile hangulatjel
Természetesen örültünk a show-ban résztvevő ukrán és román fiataloknak, és a nyíregyházi és nagykállói középiskolásoknak és főiskolásoknak, hiszen tőlük lett igazán, show a show.
Sajtómegjelenés
A játék témája
Poszter
Segédanyag (angol)
Segédanyag (magyar)

És akkor a fotók:
 

Projekt-találkozó 2015.01.12-13

Debate Youth Line projekt találkozónk volt 2015. január 12-13-án. Most mi láttuk vendégül az ukrán és román partnereket. Köszönjük a Hotel Aventinusnak a rugalmas hozzánk állást és a nagyszerű vendéglátást!

A projekt találkozó aktuális tanulsága, minden jó, ha meggyógyul a beteg és óvatosan a kínai táplálékkal.


Nagybánya 2014. november 28-29. Carpathian International Debate Tournament in Romania

A legnagyobb csapattal vettünk részt, a fiatalok angolul vitáztak, ügyesek voltak (nagyon), és szerintem jól is érezték magukat.  
(És mi is: Szenes Zoli, Szilágyi Gabi és Groska Éva) 
Hatalmas elismerés az első négyben végzetteknek: Bakos Marcell, Dezanove Jozefina, Szakáts Liza és Rubóczki Bálint.
Ugyancsak kalapemelés a többi aktív résztvevőnek is: Birta Alíz, Hegyes Dóra, Mészáros Gyuri, Taskó Máté, Mikó Botond, Lukács Nándi, Nagy Tamás, Juhász Dorka.
A sikerhez kellett egy jó román vagy ukrán partner is, ebben nem mindenkinek volt most szerencséje, sajnos.
De, mindenkit élmény volt látni és hallani!
Köszönjük még egyszer a közreműködéseteket és, ahogy ígértük, folytatjuk. Februárban pedig nagyszerű vendéglátók leszünk a Debate Show megrendezéskor, igaz? 

 

I. Kalamáris Vitaverseny

Nagyon köszönjük a mai I. Kalamáris Vitaversenyen (Local Debate Tournament) való részvételt: 
Berecz Bianka, Csapó Márton, Juhász Ákos, Mészáros György, Dezanove Jozefina, Bakos Marcell, Rubóczki Bálint, Taskó Máté, Nagy Éva, Velicskei Kinga, Katona Szabolcs, Tóth Fanni, Tóth Tibor, Révész Rita, Szakáts Liza, Birta Alíz, Hegyes Dóra, Juhász Dorka, Lukács Nándor, Nagy Tamás, Nagy Zsaklin és Mikó Botond, Horváth Renáta, Gál Barbara, Pelsóczi Gergő, és Mikita Miklós .

Gratulálunk az Arany csapatának az első helyhez (Birta Alíz, Juhász Dorka, Hegyes Dóra, Szakáts Liza), 
A Szent Imréseknek a második helyhez (Dezanove Jozefina, Bakos Marcell, Rubóczki Bálint, Taskó Máté) 
és a Vegyes csapatnak a harmadik helyhez (Lukács Nándor, Nagy Tamás, Nagy Zsaklin és Mikó Botond)
Külön gratuláció Hegyes Dórának az egyéni díjhoz!
Köszönjük a nagykállói Korányinak, hogy eljöttek, és hogy a Szent Imréből két csapat is érkezett. Köszönjük, hogy a Köz-Pont Egyesület kezdeményezte a vegyes csapat indulását és örültünk a szociális munkás hallgatóknak a DE-EFK-ról.
Ezer hála a bíráknak és a Kalamáris Egyesület tagjainak, munkatársainak, és végül a helyet biztosító Burattinó Bábszínháznak.

 

Meghívó - A Kalamáris Egyesület I. Vitaversenyére (Local Debate Tournament)


Időpont:
 2014. november 21. (péntek) 09.00 óra
Helyszín: Burattino Bábszínház (4400 Nyíregyháza, Nagy Imre tér 1. Korzó Bevásárlóközpont II. em.)

Tervezett program:

9.00 - 9.20 Regisztráció
9.20 - 9.25 Groska Éva, a Kalamáris Egyesület elnöke köszönti a résztvevőket
9.25 - 9.30 A "Debate Youth Line" projekt céljai, a Helyi Vitaversenyfunkciója – Szenes Zoltán projektkoordinátor
9.30 - 9.50 A csapatok bemutatkozása
9.50 - 10.20 A vita szabályainak ismertetése, a vitabírók és az értékelés szempontjainak bemutatása
10.20 - 14.30 Vitaverseny
14.30 – 15.00 Értékelés, eredmények ismertetése, díjátadás

További információk:

Szenes Zoltán: 20/317-45-11,
Groska Éva: 30/777-9065,

Letölthető meghívó

Letölthető sajtóanyag

Ivano-Frankivszk 2.0

Vitaiskola Na kérem! Folytatjuk a Debate Youth Line projektet. 2014. május 29-31-között újra Ivano-Frankivszkba látogattunk, immár 13-an. Hallgattunk előadásokat vitakultúráról, tárgyalástechnikáról, helyes érvelésről, de mi magunk is vitáztunk a második napon. Megtanultuk hogyan kell a brit parlamenti vita módszerével ütköztetni álláspontjainkat. Klári, Marci és Gábor vitaversenyen is részt vettek, és alternatív kategóriában el is hozták a: ”The Coolest Debaters On Planet Earth” címet. Ezúton is gratulálunk nekik! A többieket se felejtsük viszont el, köszönet jár: Kaszásné Tóth Juditnak, Tóth Péternek, Viski Ádámnak, Szabó Márknak, Máté Katának, Restás Dávidnak, Palásti Lucának és Szenes Mariannak. A szállás tutijó volt, a kaja szintén, a buszunk szuper, a sofőrünk jófej. Novemberben újra megyünk, akkor Oroszkőre (Repedea), de addig sem unatkozunk, mert itthon indítunk vitaklubokat, ahová várunk fiatalokat, érdeklődőket, vitázni szeretőket és tudókat. A klubokra és Oroszkőre várjuk jelentkezéseteket, találkozzunk akkor és mindörökké!


Debate Youth Line

Elkezdődött, és mi (Stekler Klára, Sziklai Attila, Szenes Zoltán, Groska Éva és a Jeneibusz – Jenei László) is útrakeltünk. Ivano-Frankivszkban az első programelemmel elindult egy új és izgalmas programunk. Határon átnyúló ifjúsági vitaiskola. Ezzel eddig nem foglalkoztunk, de a témában jártas ukrajnai partner ösztönzésére bekapcsolódtunk.

A program újdonsága is izgatott bennünket, de persze egy kicsi aggódás is volt bennünk, főként, hogy a magyar media ontotta ránk a nem éppen szívderítő ukrajnai híreket.

Bővebben ...